Vilken är den bästa Musfällan?

Frågad av: Claes Wikström  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.8 av 5 (23 betyg)

Bäst i test: Victor Multifångst Elektrisk Musfälla
Victor® Multi-Kill ™ musfälla är en elektrisk musfälla som dödar mössen på några sekunder. Victor Multi-Kill är utformad för att döda många möss samtidigt, och inte bara en gång som en klassisk musfälla. Med detta kan du lagra upp till 10 möss samtidigt.

Se hela svaret på kungstradgarden.nu

Vad är bäst att ha i Musfällan?

Du använder fel mat som bete.

Faktum är att möss nöjer sig med mycket enklare bete än så, som nötter, frukt och spannmål. Jordnötssmör är ett tacksamt lockbete eftersom det är kladdigt och måste alltså slickas bort, men även mat som banan eller dadlar fungerar.

Se hela svaret på victorskadedjur.se

Hur fångar man en mus levande?

Vill du av någon anledning ändå fånga möss levande måste du enligt lagen dessutom vittja fällan minst var femte timme. Och burfällan eller vippfällan (som lockar upp musen till kanten av en hink där den faller ner) måste hursomhelst vara godkänd av Naturvårdsverket.

Se hela svaret på land.se

Hur bra är Musskrämma?

En del kunder har också haft erfarenheten att musskrämmor fungerar en kortare period, allt mellan några veckor upp till några månader. Det tycks sedan som att mössen antingen vant sig vid ljudet, eller väljer att trotsa obehaget p.g.a. att behovet av föda väger tyngre.

Se hela svaret på stick.se

Vad ska man locka råttor med?

Välj något proteinrikt, såsom kött, jordnötssmör eller choklad. Du kan även köpa färdiga beten. Ett bra tips är också att inte röra betet. Möss och råttor kan känna av lukten av dig på beten och fällor du har pillat på.

Se hela svaret på testmonkey.se

Best bait to the mousetrap- Bästa musfälle bete Share if it works 到捕鼠器最好的诱饵

15 relaterade frågor hittades

Hur ser ett råttbo ut?

Råttspillning - Hittas ofta koncentrerad på specifika platser eftersom råttor producerar upp till 40 spillningar per natt. Spillningen från en brun råtta är mörkbrun och har en avsmalnande spindelform - liknar ett stort riskorn.

Se hela svaret på rentokil.se

Vad älskar råttor att äta?

Råttor äter det mesta - allt från frukt och säd till daggmaskar. De lever i omfattande gångsystem som de själva gräver ut för matförråd och bon.

Se hela svaret på stick.se

Vilken doft gillar inte möss?

Olja och kanel mot spindlar och möss

Har du inte eller vill inte brygga te kan du även använda essentiell olja med pepparmynta, det fungerar lika bra. Häll 10-15 droppar pepparmyntaolja i en sprayflaska med vatten och spraya längs med golvlisterna.

Se hela svaret på expressen.se

Vilka ljud gillar inte möss?

Möss och råttor kan reagera på ultraljudet till att börja med. När ljudet inte leder till att de drabbas av någon fysisk skada slappnar dock mössen av och bryr sig inte om ljudet.

Se hela svaret på villaagarna.se

Hur utrotar man råttor?

Åtgärder inomhus
 1. Lämna inte mat framme.
 2. Töm skafferiet när du åker från sommarstugan.
 3. Håll rent på vind och i källare. ...
 4. Se till att hålla förråd och garage städade från bråte.
 5. Kontrollera att galler till golvbrunnar sitter fast samt att det finns vatten i dem för att försvåra för råttorna att ta sig fram.

Se hela svaret på anticimex.se

Hur man lockar fram en mus?

Det går också att locka möss med bomaterial.
...
Bäst lockbete för möss
 1. Professionellt lockbete med blandat innehåll (ex. Provoke)
 2. Bacon och torkat kött.
 3. Nötter, nötcréme, jordnötssmör och choklad.
 4. Russin och godis.
 5. Fisk och kaviar.

Se hela svaret på stick.se

Vad gör Anticimex mot möss?

Om man inte får bukt på problemen kan det krävas att man sätter ut godkända musfällor, i första hand rekommenderar Anticimex klassiska slagfällor. Ett tips är att ladda fällan med något kladdigt som nougat istället för den klassiska ostbiten. Ost torkar nämligen ut snabbt och lockar inte till sig möss lika effektivt.

Se hela svaret på anticimex.se

Vad skyr möss?

En hård, slät och blank målningsyta cirka en meter upp på väggen är ett effektivt hinder. Möss skyr enris, både färskt och torrt. Lägg det vid husgrunden och eventuella öppningar. Skaffa en katt!

Se hela svaret på land.se

Hur länge klarar sig en mus utan att äta?

Stekspaden. Hur länge överlever en skogsmus/husmus utan mat? På Anticimex hemsida mfl står de att de kan klara upp till 4 veckor utan vatten ifall de har mat, men inget hur lång tid det tar för dem att svälta ihjäl.

Se hela svaret på bukefalos.se

Var får man tag på råttgift?

Köp effektivt mus- och råttgift på Agrarzone
 • För Musfällor, Råttfällor & för visning i Betesstationer.
 • Hög effektivitet vid kontroll av råttor och möss.
 • Även lämplig för att eliminera fältmöss och sorkar.
 • För användning inomhus och utomhus (hus, stall, hygienutrymme, fuktig miljö, soptipp & co.)

Se hela svaret på agrarzone.se

Var kan man köpa Musfällor?

Hos oss på Granngården hittar du ett brett sortiment av musfällor. Vi har olika musfällor beroende på hur du vill angripa mössen, skrämma bort, fånga och släppa ut någon annanstans eller ta kål på. Ladda fällan med något gott som möss gillar som choklad, nougat, bacon eller klassikern ost.

Se hela svaret på granngarden.se

Är Skogsmöss farliga?

Skogsmöss trivs bäst utomhus men kommer gärna in på hösten. Förr var man framför allt rädd för de sjukdomar som råttor och möss spred. Även idag bär de på en rad olika parasiter, bakterier och smittor som kan vara farliga för oss människor, men tack vare att vi idag är så noga med hygienen är sjukdomsrisken inte stor.

Se hela svaret på grannliv.granngarden.se

Kan möss hoppa upp i sängen?

Visst kan musen bo i sängen, inte alls ovanligt att de bosatt sig i stoppning i sängar eller soffor. Du behöver inte känna att det är pinsamt, beror sällan på dålig städning att man får möss inne. Anticimex löser säkert problemet.

Se hela svaret på forum.odla.nu

Kan man använda Svinto mot möss?

Jag fick rådet (av Anticimex)att täta med svinto, då mössen inte tycker om att knapra på det. Har även musfällor uppe, alltid, samt en period även gift.

Se hela svaret på bukefalos.se

Hur får man bort Skogsmöss?

Se till att gräset är kortklippt runt huset. Plantera inte buskar, klätterväxter och träd nära fasaden eftersom möss kan klättra på dem. Mata inte fåglar eftersom mössen lockas till resterna. Ställ sopbehållare och kompost en bit från huset med lock på.

Se hela svaret på anticimex.se

Vad tycker råttor inte om?

Tyvärr, fåglarna… Om du har sett råttor i din trädgård ska du absolut inte mata fåglar eftersom råttorna betraktar maten som deras, inte de söta småfåglarnas. Se också till att få bort eventuellt fågelspill, eftersom råttorna dras till detta också.

Se hela svaret på allas.se

Hur håller man möss borta?

Förebyggande åtgärder inomhus mot möss:
 1. Håll uppsikt på vinden. ...
 2. Håll rent i källaren. ...
 3. Se till att mat inte ligger framme. ...
 4. Lägg stearinljus i lådor, de utgör annars föda för gnagare.
 5. Ställ madrasser och soffdynor på högkant i den kallställda sommarstugan.
 6. Se till att genomföringar, till exempel under diskbänken, är täta.

Se hela svaret på omsen.ax

Varför går inte råttan i fällan?

I flesta fall kommer en slagfälla att vara den bästa och billigaste lösningen. Fällan bör placeras vid en vägg eftersom råttorna alltid springer längs väggarna. Placera därför inte fällan mitt på golvet eftersom råttorna inte uppehåller sig här. Som bete kan man använda matrester – t.

Se hela svaret på skadedjursstopp.se

Vilka dofter gillar inte råttor?

2. Lägg ut vitlök eller något annat som luktar starkt där du inte vill ha gnagare. I hus där inga andra djur bor går det också att skrämma bort mössen med apparater som avger så höga toner att människoörat inte kan uppfatta dem.

Se hela svaret på djurensratt.se

Vilka grönsaker kan råttor äta?

Mina råttisar är väldigt kräsna när det gäller just grönsaker. Har testat gurka, äpple, paprika, morot, tomat osv… det enda jag fått dom att äta är ärtor, majs och isbergsallad.

Se hela svaret på rattor.ifokus.se
Föregående artikel
Vad är nyaste 9 gravis?
Nästa artikel
Vilka områden ska man undvika i Malmö?