Vilken kylväska är bäst?

Frågad av: Svea Jansson  |  Senaste uppdatering: 3 februari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (47 betyg)

Den kylväska som vinner Aftonbladets test är Kayoba 958032 från Jula. Kayoba Kylväska får ett mycket fint omdöme och erhåller testets högsta betyg 5 poäng av 5 möjliga. Kylväskan från Jula är bra på att behålla kylen och är lätt att bära med sig.

Se hela svaret på test.se

Hur stor kylväska?

Ska du bara ta med dig några kalla drycker räcker en mindre väska på 9-10 liter fint. Är det stora petflaskor så är det förstås bra med en hög väska. Ska du däremot packa ned mat för hela familjen är det bra att välja en kylväska på minst 25 liter och uppåt.

Se hela svaret på hemhyra.se

Vilken kylbox är bäst?

Bäst i test blir Carwise Mekonomen som förutom de goda kylegenskaperna även klarar hållbarhetstesterna utan problem. Dessutom är den klart tystast av alla boxar i testet – något som grannarna på campingplatsen säkert uppskattar.

Se hela svaret på testfakta.se

Hur länge håller maten i en kylväska?

6. Fyll upp kylväskan ordentligt. En fullpackad kylväska håller kylan i ungefär fyra timmar, se därför till att fylla ut tomma utrymmen med isklampar eller frukt. Här kan du också stoppa frysta vattenflaskor.

Se hela svaret på mabra.com

Hur kall blir en kylbox?

Kylväskan rymmer 20 liter och kan både värma och kyla innehållet. När vi testar boxen är det 25 grader varmt i bilen, och enligt Clas Ohlson ska boxen kyla 15-18 grader jämfört med yttertemperaturen. Den lyckas nästan. 11 grader blir det till slut i kylboxen – och det går snabbt.

Se hela svaret på expressen.se

Top 5 Best Soft Coolers On Amazon 2020

35 relaterade frågor hittades

Hur länge håller en kylbox kylan?

En bra kylväska kan klara 1-2 dygn men då är det i princip en stor frigolitlåda med väldigt lite utrymme. En vanlig kylväska håller ofta bra i upp till 6-8 h.

Se hela svaret på xn--jakthjrta-02a.se

Hur fungerar en kylväska?

Tre olika tekniker används för elektriska kylboxar: termoelektriska element, absorbtionsteknik och kompressordrift. Termoelektriska element är de vanligaste. Ström skickas genom ett kylelement som leder värme från insidan till utsidan. På utsidan sitter en fläkt som blåser bort överskottsvärme.

Se hela svaret på expressen.se

Hur länge håller mat i bilen?

Men enligt livsmedelslagen ska mat inte varmhållas i mer än två timmar. K: När man köper mat när det är så här varmt så är det ju viktigt att vara snabb hem och hålla det kylt. Hur länge är det ok att ha tex köttfärs liggande i en matkasse om det är runt 25 grader i bilen?

Se hela svaret på aftonbladet.se

Vilken kylväska?

Bäst i test: Jula Kayoba Kylväska

Kylklamp ingår. ... Julas mjuka kylväska Kayoba håller kylan mycket bra! På tre timmar stiger temperaturen inte mer än 3 grader, vilket borgar för god hållbarhet på maten som packats ner. Kylväskan är dessutom enkel att bära med sig och försedd med flera praktiska fack.

Se hela svaret på test.se

Kan kylväska hålla värme?

Om du vill ha med varm mat eller varm dryck på picknicken kan du använda kylväskan även till det. Den håller inte bara saker kalla, den kan även användas för att hålla saker varma. Fyll kylklamparna med varmt vatten istället för att frysa dem.

Se hela svaret på orthexgroup.se

Hur länge håller en kylväska?

En kylbox som är uppkopplad till ett uttag som cigarettuttag i bilen eller eluttag håller sig kall så länge den är i kopplad. En vanlig kylväska kan hålla kylan upp till 4 – 8 timmar beroende på storlek ju mindre väska desto längre klarar den att hålla kylan.

Se hela svaret på nomaderna.se

Hur mycket ström drar en kylväska?

Kylboxen kommer alltså förbruka 1,6A/h. 1,6A x 24 (timmar) = 38,4. Frysboxen kommer alltså förbruka ca. 30 - 35 Ah/dag.

Se hela svaret på sunwind.se

Hur länge håller sig Kylklabbar?

Ett riktigt bra kylelement har många användningsområden och kan vara ovärderligt på varma dagar. Dessa vätskeabsorberande frysmattor håller mat och drycker kylda upp till 48 timmar och är utmärkta att använda som kylklampar i frysväskor eller picknickkorgar.

Se hela svaret på smartasaker.se

Var köper man kylväska?

Kylväska - Köp kylbox & kylbagar online - Elgiganten.

Se hela svaret på elgiganten.se

Vad består kylväska av?

Hälften av väskorna har en insida av aluminium och hälften av plast. Det spelade dock ingen roll för temperaturhållningen. Enligt Livsmedelsverket bör en kylväska helst hålla samma temperatur som ett kylskåp, det vill säga max 8 grader.

Se hela svaret på gp.se

Hur håller man maten kall?

Med kylklampar under brickor eller uppläggningsfat håller sig maten kall och god. Ibland finns kub- eller krossis i storpack att köpa i större matvarubutiker eller på restauranger. Den kan användas både till att kyla drycker och till effektfulla uppläggningar.

Se hela svaret på livsmedelsverket.se

Kan man ha glass i kylväska?

Glassen är kompaktare än annan glass och tinar därför inte lika snabbt. Glassen kan transporteras i fryspåse med kylklampar i ca 1 timma. Ett annat tips är att ta med en kylväska och transportera glassen i den.

Se hela svaret på viskadalensgardsglass.se

Kan man förvara mat i kastrull?

Bättre att lägga över maten i en plastburk och sen värma den i järngrytan igen i morgon. Enligt experterna (i detta fall tillverkaren, Skeppshult) ska man aldrig förvara färdig mat i gjutjärnskärl. Håller med att färdig mat inte skall förvara i en järngryta utan emaljering.

Se hela svaret på matklubben.se

Hur länge håller Frysklamp?

Frysklamp håller produkterna i en kyla av -21 °C upp till 96 timmar.

Se hela svaret på davpack.se

Hur länge håller sig hämtmat?

Tillagad och upphettad mat håller normalt 5–7 dagar i kylskåp. Men innan du kastar maten ska du såklart titta och lukta. Blir du osäker kan du värma på maten igen, då dör bakterierna och du kan spara maten i några ytterligare dagar. Kom ihåg att använda fräscha och täta matlådor för bästa möjliga hållbarhet.

Se hela svaret på stc.se

När uppfanns kylväskan?

Kylväskan patenterades år 1953, och var en självklar men nödvändig pryl.

Se hela svaret på hemtrevligt.se

Hur packar man en kylbox?

Packa med kylklampar

Då bör du packa ner maten, tillsammans med kylklampar, i en vanlig kylbox. Kylboxen fungerar som en isolering mot temperaturen och kan hålla värme lika bra som kyla.

Se hela svaret på enklarebilliv.se

Vad kan man använda istället för kylklampar?

Använd 50 cl pet-flaskor istället för kylklampar. Ofta packar man fulla kylbagen full med mat och dryck, man stuvar om och stuvar om för att få plats. Kylklampar har dessutom varierande kvalitet och man behöver ofta ett antal för att hålla tillräcklig kyla.

Se hela svaret på skogen.se

Hur länge kyler en kylväska?

Vi har jämfört åtta vanliga kylväskor som finns att köpa i butiker och på nätet. Väskorna har testats utifrån hur väl de behåller kylan under tre timmar. Vi placerade sju kylskåpskalla varor (7,2 °C) i väskorna tillsammans med en kylklamp i varje väska.

Se hela svaret på testfakta.se

Var kan man köpa kylklampar?

Kylklampar 2-pack | Clas Ohlson.

Se hela svaret på clasohlson.com
Föregående artikel
Hur snabbt växer en gös?
Nästa artikel
Vem har mest guldbollar i världen?