Vilken linje är bredast Ekonomi eller samhälle?

Frågad av: Assar Svensson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (21 betyg)

Samhälls programmet och Ekonomi programmet ger nästan samma behörigheter till högskolan. Du kan jämföra behörigheten från de två programmen här: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591. Läs på lite mer om de båda programmen och titta framförallt på exakt vilka kurser som ingår.

Se hela svaret på gymnasium.se

Är ekonomi en bra linje?

Efter Ekonomiprogrammet blir man behörig till en rad olika eftergymnasiala utbildningar och du har många möjligheter att plugga vidare ifall du vill det. Du kan också välja att börja jobba direkt. Här ger vi förslag på yrken som kan vara passande efter att ha gått Ekonomiprogrammet!

Se hela svaret på gymnasium.se

Vad är skillnaden mellan ekonomi och samhäll?

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik handlar om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som Företagsekonomi, Privatjuridik och Psykologi.

Se hela svaret på gymnasieguiden.se

Är samhällsprogrammet brett?

Skulle du rekommendera samhällsprogrammet till någon som ska söka gymnasiet? -Ja, för det är ett brett och bra program. Du kan bli i princip vad som helst om du gått samhälls.

Se hela svaret på malgomajskolan.com

Vilka Mattekurser läser man på samhälle?

eller menar du att du vill uppnå behörighet på nivå 3 i matte - en gammal kurs hette förut Matemaik C och numera är det Matematik 3b eller 3c som den motsvarar. Om du läser på Naturvetenskapsprogrammet, då är kurserna matematik 1c, 2c och 3c obligatoriska kurser som måste ingå i examensbeviset. Om du t.

Se hela svaret på fragasyv.se

Vilket Gymansieprogram som passar dig bäst!

43 relaterade frågor hittades

Vilken engelska läser man i samhälle?

Engelska 6 ingår i alla högskoleförberedande program så det har du.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vilka ämnen läser man på samhälle?

Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Utbildningen ska också behandla makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Se hela svaret på skolverket.se

Är samhälle en bred linje?

Samhällsvetenskapsprogrammet anses vara en bred linje som ger möjlighet till vidare studier. Många av respondenterna uppger även att programmet ses som en fördjupning av årskurs 9 och är därmed ett bra alternativ för dem som inte vet vad de vill studera.

Se hela svaret på ungdomsbarometern.se

Vilken är den bredaste linjen?

Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomi har ganska liknande upplägg men SA har flera valbara kurser och Ekonomi är lite mer "uppstramat". På Naturvetenskapsprogrammet läser man det avancerade mattespåret och läser även fysik, kemi och biologi som obligatoriska kurser.

Se hela svaret på fragasyv.se

Vilken är den bredaste linjen på gymnasiet?

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger dig behörighet till flest antal högskoleutbildningar. När du är klar med gymnasieutbildningen och vidare studier kanske du jobbar som läkare, veterinär, forskare, kriminaltekniker eller civilingenjör.

Se hela svaret på rudbeck.se

Har man idrott på ekonomi?

Hej, Det finns bara en kurs som är obligatorisk i Idrott och Hälsa på gymnasiet så du behöver inte ha mer idrott än så. Hur skolan har valt att lägga upp kursen under gymnasietiden kan variera.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vad pluggar man i ekonomi?

Ekonomiprogrammet har två inriktningar. Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Se hela svaret på skolverket.se

Vilka kurser läser man på ekonomi ekonomi?

Det här lär du dig på programmet

Du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du studerar ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Du lär dig metoder att lösa företags problem.

Se hela svaret på utbildningsguiden.skolverket.se

Vad kan man bli inom ekonomi ekonomi?

Vanliga yrkesområden
  • Affärsutvecklare. Som affärsutvecklare jobbar du med utveckling av ett företags eller en organisations affärsdrivande verksamhetsprocesser. ...
  • Banktjänsteman. En banktjänsteman kan arbeta med en mängd olika arbetsuppgifter. ...
  • Controller. ...
  • Ekonomichef. ...
  • Finansekonom. ...
  • Hälsoekonom. ...
  • Inköpare. ...
  • IT-ekonom.

Se hela svaret på civilekonomerna.se

Är det svårt att läsa ekonomi?

Därför är det svårt att säga hur svårt något är, för att det uppfattas olika av alla. För att bli behörig till Ekonomiprogrammet räcker det med minst godkänt i matte, sedan finns det inte ett krav att man måste ligga på en specifik nivå för att klara av programmet.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vad kan man bli efter ekonomi på gymnasiet?

området ekonomi, juridik, samhällsvetenskap och språk. Några av de yrken du kan plugga vidare till efter Ekonomiprogrammet är jurist, marknadsförare, inköpare, ekonom, revisor eller redovisningskonsult.

Se hela svaret på ronneby.se

Vilket gymnasieprogram är svårast?

Generellt kan man säga att naturvetenskapsprogrammet är ett program som ofta har höga antagningspoäng. Men det behöver inte betyda att alla personer tycker att det är det svåraste programmet. Det är upp till varje enskild elev vilket program han/hon tycker är svårast.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vilken linje ger mest behörighet?

Störst möjlighet att komma in på universitetet har den som är behörig och har höga betyg. Naturvetenskapsprogrammet ger behörighet till många utbildningar på högskola och universitet, därför har du rätt att söka många utbildningar. Det är fortfarande betygen som avgör.

Se hela svaret på gymnasieguiden.se

Vilken gymnasiekurs är svårast?

Hej, Det är inget gymnasieprogram som är allmänt svårare än något annat. Det handlar mer om vad du har lätt för och inte. Så ett sätt att ta reda på vad du kanske skulle uppleva som ett svårare program är att läsa programplanen för programmet.

Se hela svaret på gymnasium.se

Är teknik en bred linje?

Teknikprogrammet med teknikinriktning är också ett brett program men efter som biologi inte ingår i programmet så är det ganska många utbildningar man inte får behörighet till. ... Här kan du lätt jämföra behörigheten från de två programmen så att det blir tydligt vad som skiljer.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vad räknas som samhällsvetenskaplig utbildning?

Inom det samhällsvetenskapliga området intresserar man sig för politiska, ekonomiska och sociala frågor. ... Forskningsobjekt inom det samhällsvetenskapliga området är sociala strukturer, förvaltningsfunktioner, institutioner, kulturen och relationen mellan individer.

Se hela svaret på studieinfo.fi

Vad är samhälle beteende?

Samhäll Beteende är för dig som vill arbeta med och för människor. Du lär dig förstå dig själv och andra i många spännande sammanhang. När du läser beteendevetenskap får du lära dig om människors utveckling, hur vi påverkas av kulturer, normer och värderingar samt hur detta stärker vår förståelse av tillvaron.

Se hela svaret på hulebacksgymnasiet.harryda.se

Vilka ämnen har man på naturvetenskapsprogrammet?

Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar. Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Se hela svaret på skolverket.se

Vilka gymnasium har ekonomi juridik?

Ekonomiprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet erbjuder dig en bred utbildning med inriktning juridik respektive ekonomi. Du kommer regelbundet att få möta... Är du intresserad av samhälls- och företagsekonomi eller av hur vårt rättssystem är uppbyggt och fungerar?

Se hela svaret på gymnasium.se

Hur mycket merit behöver man för att komma in på ekonomi 2021?

Om du har godkänt betyg i 12 ämnen enligt ovanstående, då har du chansen att komma in på ekonomiprogrammet på gymnasiet. Den lästa poängen om du har E i dessa 12 ämnen och inte i något mer ämne, det är 120 poäng.

Se hela svaret på gymnasium.se
Föregående artikel
Hur påverkar artros kroppen?
Nästa artikel
Är det fint med fräknar?