Vilken storlek ska man ha på Längdpjäxor?

Frågad av: Jakob Andersson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.4 av 5 (68 betyg)

Det bästa är att mäta fotens längd och bredd, och följa tabeller i storleksguider. Ett generellt tips är att välja en storlek som är cirka 0,5–1 storlek större än vad du har i vanliga skor.

Se hela svaret på stadium.se

Vilken storlek på Slalompjäxor?

Ett vanligt misstag är att köpa för stora pjäxor. Det första steget är därför att mäta båda dina fötter. För fötter som har växt klart är grundregeln att pjäxan ska vara lika lång som din fot eller max 0,5 cm längre. Ibland behöver du gå upp eller ner en storlek beroende på hur erfaren åkare du är.

Se hela svaret på stadium.se

Vilka pjäxor passar prolink?

Fischer & Rossignol

Turnamic Från Rossignol och Fischer kom 2017 och passar alla pjäxor som passar till Rottefella och Prolink. Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink.

Se hela svaret på skistart.com

Hur stor ska en Längdpjäxa vara?

De flesta använder en tjockare strumpa vid längdskidåkning och därför ska dina längdpjäxor vara en halv till en hel storlek större än dina springskor.

Se hela svaret på skatepro.se

Vilka Längdpjäxor?

Se mer om vad du ska tänka på vid köp av längdutrustning i filmen Längdspecial.
  • Pjäxa för längdskidåkning, CX Nocturne Prolink från Salomon. ...
  • Active Pro, pjäxa för längdskidåkning från McKinley. ...
  • Pjäxa för längdskidåkning, Comp Classic från Alpina. ...
  • Pjäxor för längd, RRC10 Nocturne Prolink Salomon.

Se hela svaret på intersport.se

Pjäxskolan del 3: Vilken pjäxa ska jag ha?

23 relaterade frågor hittades

Vilka Skatepjäxor?

Skatepjäxor har en styvare sula och ett högre, mer stödjande, skaft än klassiska pjäxor. Stavar för skate är längre än stavar för klassisk åkning.

Se hela svaret på salomon.com

Vilken bindning längdskidor?

Det finns två system av bindningar för längdskidor att välja mellan. Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst. Bindningssystemen är lika bra, så du bör utgå från vilken längdsko som känns bäst på foten.

Se hela svaret på lannasport.se

Vilka pjäxor?

Välj pjäxor som är runt 0.5 cm större än din fotstorlek, och en flex på runt 60-90 för damer och 70-100 för herrar. Vet du redan nu att du kommer åka mycket skidor kan det dock vara bättre att kika på pjäxor för medelgoda åkare från början.

Se hela svaret på skistart.com

Vilken bindning passar till alpina?

Rottefella NNN är skidbindningarna för dig som har pjäxor från Alpina, Fischer, Rossignol, Salomon Prolink eller Madshus. Alla bindningar passar till alla pjäxor från dessa märken.

Se hela svaret på polder.se

Har Skidbindning?

Skidbindning är en anordning med vilken man fäster en skida vid pjäxan. Det finns åtskilliga typer av skidbindningar för olika ändamål, och de har varierat i utförande genom åren. Till exempel finns skidbindningar för utförsåkning, längdskidåkning, telemark, snowboard med mera.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vilken bindning till rullskidor?

Generellt finns tre olika standardsystem för bindningar till rullskidor: Rottefellas NNN, Salomons SNS, Fischers och Rossignols Turnamic, och Salomons Prolink. ... Givetvis ingår monteringen av bindningen utan extra kostnad om du köper både rullskidor och bindning.

Se hela svaret på skistart.com

Vilken storlek pjäxor barn?

Storlek på pjäxor

Mät barnets fot exakt. "Lagom" stor pjäxa ska vara 10 mm längre än foten. Det går att ha pjäxor ner till 5-6 mm men barnen uppfattar ofta pjäxorna som för små mht att de får lite svårare att röra tårna. Ofta väljer man en pjäxa som då är 15 mm längre än foten.

Se hela svaret på skidleasing.se

Hur är Madshus pjäxor i storlek?

Madshus pjäxor är lite små i storlekarna men normala på bredden. Går man upp en storlek från sin vanliga skostorlek så brukar de passa perfekt.

Se hela svaret på aktivx.se

Hur vet jag vilken skostorlek jag har?

Mät gärna med strumpor (eller lägg till nån millimeter). Ta hjälp av linjal eller locket från en skokartong och dra ett rakt streck vid längsta tån. Mät bägge fötterna! Mät även andra foten på samma sätt!

Se hela svaret på johanssons.se

Vad är IFP bindning?

IFP-settet är förbindelsen mellan skidor och bindningar och tillåter dig lätt att justera bindningen framåt och bakåt. En position långt fram ger mer fäste, medan en position långt bak ger mer glid.

Se hela svaret på skatepro.se

Vad är Prolink bindning?

Vad är PROLINK? Prolink är ett nytt bindningssystem från Salomon som suddar ut gränsen mellan Salomon och Rottefella. Det blir nu möjligt att åka Salomonskor på Rottefella NNN bindningar och det går bra att åka skor med Rottefella NNN sula på Salomon Prolink Bindningar.

Se hela svaret på polder.se

Hur ser en SNS bindning ut?

SNS har en ca. 2 cm bred kanal under skon, och motsvarande upphöjning på bindningen. Den gamla SNS typen har en pinne och heter profil. Nya typen av SNS har 2 pinnar= fästpunkter, och heter pilot.

Se hela svaret på skidforum.se

Vad är en Kombipjäxa?

KOMBIPJÄXOR. är precis som det låter: En kombination av Klassisk- och Skatepjäxa. Den har mjukheten i sulan från den klassiska pjäxan (vilket är bra när du skjuter ifrån med benen och fötterna) och så har den det extra stödet runt fotleden från skatepjäxan (som ger dig lite extra stöd med balansen på rullskidor).

Se hela svaret på rullskidcenter.se

Hur ska en Skatepjäxa sitta?

min erfarenhet (ringa) av storlek på skatepjäxor är dock i huvudsak den samma så jag låter svaret vara kvar. tänk lite som med joggingskor, så är du ganska rätt ute. skon ska sitta tight så du har ett bra grepp framförallt runt hälen, så att inte hälen rör sig uppåt, inne i skon, utan att pjäxan följer med.

Se hela svaret på skidforum.se
Föregående artikel
Vill ha tandställning igen?
Nästa artikel
Hur har elmotorn utvecklats och vad har drivit den utvecklingen framåt?