Vilken väggfärg är bäst?

Frågad av: Tonny Pettersson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.7 av 5 (21 betyg)

1. Midun Väggfärg – Bäst i test. Letar du efter en mångfacetterad väggfärg som fäster på de flesta material så lever Midun Väggfärg definitivt upp till dina förväntningar. Den är både snabbtorkande och går att använda på i princip alla tidigare målade ytor.

Se hela svaret på byggvaror24.se

Vilken väggfärg ska jag välja?

Välj rätt kulör på väggfärgen beroende på vilken typ av ljus som finns i rummet. Samma kulör kan se helt olika ut beroende på vilket ljus som finns i rummet. Vilket håll rummet vetter åt, tiden på dagen och om ljuset är naturligt eller konstgjort spelar stor roll för hur en kulör ser ut på just din vägg.

Se hela svaret på nordsjoidedesign.se

Vilken väggfärg märke?

MIDUN VÄGGFÄRG, som är som är Byggmax egna märke, går i mål som testvinnare. Den ligger i linje med färgerna från Sadolin, Luxi och Hard Head men slår dem gällande pris och med sin enastående avtorkningsförmåga.

Se hela svaret på gds.se

Vilken väggfärg är billigast?

Att måla om ett rum kan kosta 2 000 kronor eller några hundralappar beroende på vilken färg du väljer. Testfakta har jämfört kvalitet och täckningsförmåga på vanlig vit väggfärg. En 10-liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik.

Se hela svaret på testfakta.se

Är julas väggfärg bra?

Julas snickerigrund och snickerifärg Snow White och Extra Snow White lika bra som dom allra dyraste märkena. Alcro takfärg inomhus den sämsta jag använt. Alldeles för tjock som gör att vid utrollning blir den mycket ojämn i strukturen och därmed uppfattas den som fläckig för ögat.

Se hela svaret på byggahus.se

Måla väggarna - tips när du skall välja färg (kulör!) | INREDNINGSTIPS |

27 relaterade frågor hittades

Är färgen på Biltema bra?

Studien genomfördes under två år. Endast tre färgsystem fick omdömet ”Bra val” när både funktion och miljö/hälsa vägdes in. Biltema Träfasad V var en av dessa tre färger. ... Vår färg hamnar bland de tre bästa färgerna i testet samtidigt som vi har ett av de bästa priserna, säger Johan Gerdevåg, marknadschef Biltema.

Se hela svaret på biltema.se

Är Nordsjö färg bra?

När Tv-programmet Plus testar tolv inomhusväggfärger i olika prisklasser är Nordsjö Ambiance Silkematt testets stora vinnare. I jämförelse med de andra testade färgerna har Nordsjö Ambiance Silkematt bättre täckförmåga, är lättast att applicera samt har jämnast yta och fin gräng. ...

Se hela svaret på nordsjo.se

Hur mycket kostar färg?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 500 och 2500 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Se hela svaret på offerta.se

Vilket färg märke är bäst?

Vill man köpa en färg som klarar alla våra kriterier, och som är ett Bra Val i 2018 års test – ska man köpa de här färgerna: De tre färger som blev ett Bra val i vårt test av utomhusfärger 2018; Falu Vapen, Teknos Nordica Eko, Rusta Premium Fasadfärg och Biltema Träfasad V.

Se hela svaret på folksam.se

Vad kostar det att bryta färg?

HORNBACH bryter din färg - helt utan extra kostnad!

Få varje färgburk i exakt den kulör du önskar. Möjligt att efterbeställa. Varje färgton har ett eget kulörnummer. Ingen extra kostnad tillkommer för färgbrytningen.

Se hela svaret på hornbach.se

Vilket märke på färg?

Re: Vilket märke på färg är bäst? Jotun gör bra färg, men Beckers är mest prisvärd.

Se hela svaret på byggahus.se

Vilken målarfärg?

Om du väljer en matt eller blank färg är numera oftast en smaksak, eftersom många av de matta färgerna nu är både slitstarka och går att få avtorkningsbara. En matt färg ger ett behagligt och elegant intryck och är ett populärt val på väggfärg idag. För snickerier däremot väljer man färg med högre glans.

Se hela svaret på femina.se

Vilken färg inomhus?

- 60% av rummet bör bestå av en grundfärg på väggar, golv och tak. - 30% av rummet bör bestå av en sekundärfärg. Här passar det bra att plocka in de stora möblerna, såsom exempelvis en soffa och matta, i en ny nyans. - 10% av rummet färgsätter du med 1 till 3 accentfärger.

Se hela svaret på houzz.se

Vilken väggfärg i vardagsrum?

Välj en matt färg till väggarna

I de flesta hem är vardagsrummet inte utsatt för särskilt mycket slitage vilket gör dig fri att välja vilken färg som helst till väggarna, så passa på! Det kan vara skönt att veta att trots att du väljer en matt färg så är väggarna avtorkningsbara.

Se hela svaret på nordsjo.se

Vilken väggfärg passar till ekparkett?

Vitt + ek = sant

Ekparkett som golvmaterial är vanligt i nyproduktion och kombinationen ekparkett och vita väggar är klassiskt och funkar med nästan allt. De vita väggarna tar fram träets egenskaper och ger värme till rummet. Att ha alla rum i vitt gör din bostad väldigt luftig och rymlig.

Se hela svaret på hemnet.se

Vilken väggfärg passar till grå soffa?

De vanligaste färgerna är: marinblå, grå nyanser, svart, flaskgrön och vinröd. Sådana färger kontrasterar perfekt med ljusa interiörer och ger dem karaktär.

Se hela svaret på excluzive.se

Vilken akrylatfärg är bäst?

En vattenburen och kulörbeständig täckfärg av mycket hög kvalitet är Midun Akrylatfärg V som får ta plats som bästa professionella. Vid ett grundligt utfört underarbete och korrekt användning kan färgen skydda fasaden i upp till 10 år bland annat tack vare sitt innehåll med skydd mot mögel- och algangrepp.

Se hela svaret på gardenhome.se

Vilken Silikatfärg är bäst?

Därför spelar det stor roll vilken inomhusfärg vi väljer. Det finns färger som främjar ett hälsosamt inomhusklimat och som även har andra fördelar, nämligen silikatfärger från KEIM. KEIM-färg innehåller inga skadliga ämnen och tillåter fukt i vägg att avges från väggytan ut till rummets luft.

Se hela svaret på keim.com

Vilken Falu Rödfärg är bäst?

Vill Man ha slamfärg på sitt hus är Rötmotaverkens Falu rödfärg den allra bästa. Den är Svensktillverkad och är den enda som har en kulörgaranti/kulörstabilitet som producenten säger. Falu vapen rödfärg är producerad i Tyskland och är iochförsig billigare men den har ingen kulörgaranti.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur mycket kostar målning per kvm?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Se hela svaret på kostnadsguiden.se

Hur mycket kostar det att få huset målat?

Däremellan hittar du också vattenburen oljefärg och vanlig oljefärg. – En slamfärg som Falu Rödfärg (äkta) kan i år (2017) kosta mellan 498-569 kronor för 10 liter, medan andra täckande färger ligger i ett spann på cirka 1300-2400 kronor för cirka 10 liter.

Se hela svaret på byggahus.se

Vad kostar målning hus?

Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor. Då har man räknat in både materialkostnad, två målare med rotavdrag samt en tidsåtgång på 60 timmar. Priserna kan variera en hel del beroende på vart i landet du bor.

Se hela svaret på helphero.se

Är Jotun bra färg?

Bäst i testet var Jotun Lady Interiör, som klarade sig bäst i samtliga moment, utom tålighet mot färgade vätskor. Den och Nordsjö Sadolin var de två vattenbaserade färger som presterade bättre än den oljebaserade referensfärgen. Jotun och Nordsjö är dock de dyraste färgerna i testet.

Se hela svaret på vt.se

Är Akrylatfärg bra?

Akrylatfärger är en av de färger på marknaden som är vattenlösliga. Den är enkel att använda, håller bra och kan användas till nästan all målning, inte minst fasader. Akrylatfärgerna kallas ibland för plastfärg, och det är faktiskt precis vad det är.

Se hela svaret på dinbyggare.se

Är Demidekk bäst?

Har du svårt att välja rätt utomhusfärg? DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa fasadfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny och patentsökt. Här ger vi dig fem bra anledningar att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

Se hela svaret på emagasin.jotun.se
Föregående artikel
Hur gör jag med mina övervintrade pelargoner?
Nästa artikel
Har en guru?