Vilken var ön som Saltkråkan spelades in?

Frågad av: Veronika Bengtsson  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.7 av 5 (57 betyg)

Du som har tittat på den kommer att känna igen dig om du åker till öarna. Saltkråkan är framför allt inspelat på Norröra. Där ligger till exempel det bostadshus som i tv-serien kallades Snickargården, det hus som farbror Melker först hyrde och sedan köpte.

Se hela svaret på waxholmsbolaget.se

Vad heter saltkråkans ö?

Ön Norröra i Roslagens skärgård är mest känd som Saltkråkan i Astrid Lindgrens "Vi på Saltkråkan". Större delen av TV-serien spelades in här.

Se hela svaret på roslagen.se

Var är Saltkråkan inspelat?

Käringsunds fiskeläge och naturhamn i Eckerö på västra Åland är en unik miljö med ett femtiotal gamla sjöbodar och båthus. Här påminns du om en tid när fisket var en livsviktig del av försörjningen, och här spelades flera scener i Astrid Lindgrens tv-serie Vi på Saltkråkan in.

Se hela svaret på visitaland.com

Hur tar man sig till Norröra?

Sedan april 2006 trafikeras Norröra dagligen, året runt av Waxholmsbolagets reguljära turer. På sommaren trafikerar även Blidösundsbolaget ön.

Se hela svaret på visitskargarden.se

Hur gammal var Malin i Saltkråkan?

Louise Edlind Friberg kom att bli Malin med hela svenska folket efter premiären av tv-dramatiseringen Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren. När den började spelas in var hon 16 år och hon hade hunnit blivit 17 när serien hade premiär i januari 1964. – Det var en underbar tid.

Se hela svaret på svt.se

Vi på Saltkråkan - Sommardröm (1/15) Astrid Lindgren, Olle Hellblom - 1964

23 relaterade frågor hittades

Vem får Malin i Saltkråkan barn med?

"Skrållan" Malm, dotter till Malin och Peter och systerdotter till Johan, Niklas och Pelle.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Hur gamla var skådespelarna i Saltkråkan?

Torsten Lilliecrona, som spelade Melker i Vi på saltkråkan, var en av Sveriges mest folkkära farbröder. Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in).

Se hela svaret på elle.se

Hur åker man till Saltkråkan?

Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar! Söndagarna 30 juni – 18 augusti 2019 går det 108 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår då från Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra. Anslutning finns med snabbgående båt från Stockholm, Vaxholm och Östanå färjeläge.

Se hela svaret på visitskargarden.se

Hur tar man sig till Rödlöga?

Res till Rödlöga med Waxholmsbolaget, turbåt, båttaxi eller egen båt. Med Waxholmsbolaget kan du åka från Strömkajen i Stockholm eller från Furusund. Från Strömkajen tar båtturen cirka 4 timmar. Från Furusund ca 1,5 timme.

Se hela svaret på roslagen.se

Var ligger Norröra?

Norröra är en ö i Norrtälje kommun och blev under 1960-talet känd genom Astrid Lindgrens filmer om Saltkråkan. Ön är befolkad året runt.

Se hela svaret på visitskargarden.se

Vilken skärgårdsö bor Tjorven på?

Flickan Tjorven bor på ön Saltkråkan i Stockholms skärgård tillsammans med sin hund Båtsman, sina föräldrar Nisse och Märta och sina storasystrar Teddy och Freddy.

Se hela svaret på astridlindgren.com

Vad heter hamnen där Saltkråkan spelades in?

Gästhamn | Välkommen till Käringsunds Gästhamn och Gastropub Bodegan! Kom och njut av den gamla fiskehamnen med alla sina sjöbodar där Saltkråkan spelades in på 1960-talet och där självaste Astrid Lindgren har njutit av vår fina skärgård!

Se hela svaret på www2.visitaland.com

Vad heter Saltkråkan i verkligheten?

Skärgårdsön där Tjorven, Pelle och Farbror Melker höll till heter i verkligheten inte Saltkråkan utan Norröra och är en populär utflyktsö för Saltkråkannostalgiker. Studio Ett tog båten ut i skärgården och gick en guidad tur i Astrid Lindgrens sommaridyll. Reportage av Åsa Secher.

Se hela svaret på sverigesradio.se

Hur gammal var Tjorven i Saltkråkan?

Foto: Stefan Nilsson och TT. Maria Johansson slog igenom som pratglada Tjorven när hon var åtta år. Hon utbildade sig på teaterhögskolan och blev sedan Stockholms dramatiska högskolas första doktorand. Hon gjorde flera roller både på film och i tv-serier, men i slutet av 90-talet fick hon nog.

Se hela svaret på allas.se

Var Södermans korp?

Som vanligt möter vi familjen Melkerson, Tjorven och hennes familj, Söderman och hans barnbarn Stina. ”Far ända in i baljan!” Så kan Stinas egen korp säga, påstår hon, dessutom är han en förtrollad prins. Sagor om förtrollade prinsar är hennes specialitet och fantasi saknar hon inte!

Se hela svaret på rabensjogren.se

Vart går Norrskär?

Norrskär trafikerar Grinda och Gällnö på vardagar och går till Sandhamn på helgerna.

Se hela svaret på skargarden.se

Hur lång tid tar båten till Utö?

För mer information om priser och betalningsmetoder, se www.utoparkering.se . Räkna med att det tar 30-40 minuter från Stockholm till Åsta Brygga om trafik och vägförhållanden är i ordning. Båtresan tar ca 35 minuter.

Se hela svaret på utovardshus.se

Vart går waxholmsbåtarna ifrån?

Strömkajen ligger i Stockholms innerstad, nära Kungsträdgården. Det är en av Waxholmsbolagets största terminaler och ett nav för sommartrafiken till skärgården. Det går båttrafik till och från Strömkajen under hela året men alla färjor går inte året runt, så titta alltid i tidtabellen innan du ska resa.

Se hela svaret på waxholmsbolaget.se

Vad heter båten i Saltkråkan?

1964 – Tjorven, Båtsman och Moses. 1965 – Tjorven och Skrållan. 1966 – Tjorven och Mysak. 1967 – Skrållan, Ruskprick och Knorrhane.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Hur gammal farbror Melker?

Conversation. Då fick man precis veta att Torsten Lilliecrona var 43 år gammal när han spelade Farbror Melker. Varsågoda att få ålderspanik. Exakt.

Se hela svaret på twitter.com

Hur gammal var Tjorven?

Succén blev ett faktum och Tjorven spelades av Maria Johansson som idag fyller hela 65 år. När Maria slog igenom som Tjorven var hon bara 8 år och tidigare har hon berättat hur allt började. – Det började redan när jag var fyra år. Min storasyster gick på lekteater, men där måste man vara fem år.

Se hela svaret på hant.se

Hur gammal är Tjorven?

Idag fyller Maria Johansson, hon som spelade Tjorven, 60 år.

Se hela svaret på vlt.se

Vem gifter sig Malin med i Saltkråkan?

Malin gifter sig med Peter i den lilla skärgårdskyrkan och Tjorven och Stina är brudnäbbar. Redan här börjar förvecklingarna. Pappa Melker trillar i sjön, klädd i frack. Peter och Malin får ett litet barn, Skrållan.

Se hela svaret på svenskfilmdatabas.se

Vem blir farbror Melker?

Handlingen placeras i nutid och spekulationerna på nätet är redan igång om vem som ska få spela den ikoniska rollen som farbror Melker. Enligt oddsen från Betsson står det främst mellan Grotesco-skådisen Henrik Dorsin och Sjölyckan-aktuella Gustaf Hammarsten.

Se hela svaret på mynewsdesk.com

Hur gammal är Stina i Saltkråkan?

Kristina Jämtmakt var bara sex år gammal när hon fick rollen som Stina i Vi på Saltkråkan 1964. Men faktum är att rollen som Stina inte ens fanns att söka – den hittade man på för att passa henne.

Se hela svaret på femina.se
Föregående artikel
Vad kallas de första 15 20 årsringarna?
Nästa artikel
Är Primperan farligt?